Dzień piąty / Day five

IMG_9242

W środę był luz. Nasi goście poszli do ZOO. Na Islandii nie ma ogrodu zoologicznego z prawdziwego zdarzenia, w związku z czym warszawskie ZOO było dla nich naprawdę dużą atrakcją. Warsztaty artystyczne odbyły się dopiero popołudniu. Poprowadził je Snorri Asmundsson. Były to aktywności kostiumowo – teatralno – muzyczno – filmowe. Dzień zakończył się magiczną wyprawą do Puszczy Kampinoskiej.
Na nocny spacer zabrał nas Paweł Althamer.
Był dreszczyk strachu, całkowite ciemności, świetliki i słowiki. Skończyliśmy o północy, żeby się trochę wyspać i mieć siły na jutrzejsze warsztaty w Centrum Sztuki Współczesnej. / On Wednesday it was fine. Our guests went to ZOO. There is no real ZOO in Iceland. For that reason the Warsawian ZOO was an attraction for them. The art workshops were only in the afternoon. They were run by Snorri Ásmundsson. It was costumes – theatre – music – film activities. The day finished by a magical trip to Kampinos Forest. Paweł Althamer took us for the night walk there. There was thrill of fear, total darkness, glow-worms and nightingales. We finished at midnight to get some sleep before tomorrows workshops at Centre for Contemporary Art.