Dzień pierwszy / First day

09-DSC_1757

Mimo ponad 12-godzinnego spóźnienia samolotu, niewyspania ekipy z Kopavogur i nieprzychylnej pogody, daliśmy radę!

Pierwszego dnia zwiedziliśmy Warszawę „Marzycielem” – złotym autobusem użyczonym dzięki uprzejmości Marcina i Pawła Althamerów ;). W czasie lunchu odwiedziliśmy pierogarnię na Starówce i uwaga, uwaga: Islandczykom NIE SMAKOWAŁY nasze pierogi!! Obie grupy, z Kamionka i Kopavogur, spotkały się po południu przy Kolumnie Zygmunta i odjechały w stronę Białołęki. Nastąpiło bardzo wstępne zapoznanie. / Despite more than twelve hours delay of the plane that caused Kópavogur team’s lack of sleep and unpleasant weather, we managed! In the first day we sightsaw Warsaw by „Dreamer“ – a golden bus kindly lent to us by Marcin and Paweł Althamer 😉 For lunch we visited dumpling restaurant at the Old Town and… attention, attention: Icelanders did not like our dumplings!! Two groups – the one from Kamionek and the one from Kópavogur – met by the Zygmunt Column in the afternoon; and so we went in direction of Białołęka. Getting to know each other has been initiated

1-DSC_1721
Mimo rzęsistego deszczu, wzięliśmy udział w podchodach w lasach Choszczówki (dziękujemy wolontariuszkom Adzie i Zosi). /Despite rain, we played here and hounds in the forest of Choszczówka. (Thanks to the volunteers – Ada and Zosia).

2-DSC_1789
Największą nagrodą za dzielność w czasie złej aury pogodowej były przejażdżki konne, które poprowadzili Diana i Marcin. / The prise for the valour in the bad weather conditions was horse riding, which was provided by Diana and Marcin.

3-DSC_1790
Planowanego ogniska nie dało rady jednak rozpalić. / Unfortunately, the planned bonfire could not be lighted.

Jeden Komentarz

• moz

Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year
    old daughter and said „You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell